Pocetna

         O nama

           Ucenici

           Nastavnici

           Sekcije

          Galerija

           Takmicenja

                       

                                     O našoj školi:

Škola nosi naziv po književniku Mehmedaliji Mak Dizdaru.Sjedište je u Vitkovićima. Osnovna škola   "Mehmedalija Mak Dizdar"Vitkovići obuhvata i obrazuje školske obaveznike od 6-l5. godina iz Mjesnih zajednica Vitkovići, Mravinjac, Bogušići, Berič ,Bivolice, Sadba, Posestra, Vranići, Osanica, kao i MZ  Oglečeva iz Općine Novo Goražde.

Škola ima status Javne ustanove a njen osnivać je Vlada BPK-a Goražde, rješenje br . U / I – 980 /77

Školsko područje ima karakter topografski rasutog terena sa nekoliko manjih centara orjentisanih prema   gradu Goraždu.Udaljenost pojedinih naseljenih mjesta je prilično velika ali je taj problem ublažen postojanjem područnih škola u: Sadbi, Bogušićima i Beriču  što uz centralnu školu u Vitkovićima kazuje da se nastava odvija u četiri školska objekata.Tri škole za učenike do  devetog razreda ( Vitkovići, Sadba i Berič) i  jedna škole za učenike do petog  razreda ( Bogušići).

Opće uvjerenje i procjena stručnih organa upravljanja da su školovanjem obuhvaćena sva za školu  dorasla djeca sa  našeg školskog područja i da nema problema sa upisom učenika u školu, te njihovim redovnim pohađanjem nastave.